Zvolte jazyk

Filtr produktů

Chrám sv. Mikuláše

Cena (s DPH)
898,00 Kč
SKU:
93025038

Chrám svatého Mikuláše je mistrovským dílem barokní architektury. Patří k nejstarším kostelům na Starém Městě pražském. Poprvé je v souvislosti s povodní zmiňován již roku 1273. Autorem projektu byl slavný architekt pražského baroka Killian Ignác Dienzenhofer. Stavba chrámu patří k Dienzenhoferovým vrcholným dílům. Vnitřní chrámový prostor je jedním z nejsugestivnějších pražských chrámových interiérů. V souvislosti s reformami Josefa II. byl kostel a klášter v roce 1787 zrušen a cenné vnitřní zařízení bylo rozprodáno a odvezeno. Samotný kostel převzal magistrát města Prahy a tím v podstatě kostel zachránil před zkázou. Krátce zde byla umístěna sýpka a později archiv spisovny. V roce 1865 byl kostel přechodně využíván pro kulturní účely poté, co byl upraven na koncertní síň. V roce 1871 se vrátil bohoslužebným účelům, když byl pronajat Ruské pravoslavné církvi. Z tohoto období mimo jiné pochází nádherný křišťálový lustr, vyrobený v harrachovských sklárnách v severních Čechách. V roce 1916 byl chrám proměněn v posádkový kostel a důkladně opraven, přičemž interiér doplnila řada nových soch, obrazů a umělecko-řemeslných doplňků v novobarokním slohu. Od roku 1920 slouží chrám Církvi československé husitské.

Medaile

Emise
400
Autor rytiny
L. Charvát
Vydáno
leden 2014
Ražba
LUCID spol. s r.o.
Provedení
Leštěné mincovní pole s matovým reliéfem, hladká hrana
Číslované emise
Ano
Hmotnost
7 g
 

Medaile z drahých kovů

Společnost LUCID spol. s r.o. ve spolupráci s významnými českými medailéry a mistry rytci již mnoho let dodává zákazníkům v podobě svých medailí přetrvávající hodnotu numismatických skvostů skloubenou s výjimečnou kvalitou řemeslného zpracování. Naši medailéři jsou dlouholetými mistry ve svém oboru.

Tematicky pestrá nabídka našich medailí se po letech výroby značně rozrostla a skýtá již několik desítek motivů z nejznámějších českých i světových událostí, pamětihodností či významných osobností.

V současné době zhotovujeme převážně medaile z ryzího zlata (ryzost 999,9) a ryzího stříbra (ryzost 999). Medaile emitujeme ve velmi malých sériích (~100 ks) a každá medaile je označena unikátním výrobním číslem. Všechny medaile jsou také označeny značkou výtvarníka a dle platného puncovního zákona výrobní značkou společnosti a státním puncem ryzosti drahého kovu.

Pokud tedy hledáte vhodnou investici, hodnotnější dárek, či další ojedinělý kousek do sbírky, neváhejte si prohlédnout náš katalog. Zcela jistě objevíte něco, co Vám bude blízké a k čemu budete mít vztah.

Kontaktujte nás

LUCID LOGO

LUCID spol. s r.o.

Liberecká 85
466 01, Jablonec nad Nisou

IČ: 61328332
DIČ: CZ61328332

* Povinná položka